TIOR

BCR a ajuns la o cota de piata de 7,6% la creditele ipotecare in lei

BCR a ajuns la o cota de piata de 7,6% la creditele ipotecare in leiCea mai mare bancă de pe piață din România, BCR, a raportat o cotă de piață de 7,6% la creditele ipotecare, în luna aprilie. Creșterea este de aproximativ 3%, în comparație cu aceeași perioadă din 2012. Vicepreședintele executiv pe retail al BCR, Martin Skopek, a declarat pentru Ziarul Financiar că instituția pe care o reprezintă tocmai a lansat un credit ipotecar în lei, care va concura cu ofertele în euro ale celorlalte bănci.

 

Conform reprezentanților BCR, renunțarea la creditele în euro a fost o hotărâre corectă, aceștia fiind convinși că ofertele de creditare în lei propuse de către banca vor avea un success mare.

 

De curând, banca a lansat un credit ipotecar în lei pentru clienții care primesc salariul în cont la BCR, cu dobânda fixă de 6,25% în primii trei ani, iar dobânda anuală efectivă de 6,67%. 

 

După expirarea primilor trei ani de contract, dobânda creditelor ipotecare devine variabilă. Aceasta este formată din indicatorul Robor la șase luni, la care se adaugă o marjă de 1,9%. Astfel, dobânda variabilă poate crește  și chiar depăși un procent de 6,5% în fiecare an, în funcție de creditul contractat și de perioada de timp stabilită pentru plată.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI