TIOR

BCR: 1.000 de notificari de dare in plata valide

BCR: 1.000 de notificari de dare in plata valideBCR – Banca Comercială Română a primit până în acest moment, aproximativ 1.000 de notificări de dare în plată valide. Aceste notificări au fost și acceptate, a anunțat astăzi vicepreşedintele Retail al băncii, Dana Demetrian.

”Am primit aproximativ 1.000 de notificări valide şi toate au fost acceptate. Notificare validă este aceea care respectă toate prevederile legale privind întocmirea, semnarea, persoana care o depune etc. (...) Dintre notificările depuse, 200-300 nu au fost valide în prima fază, însă unele dintre ele au devenit valide”, a declarat Dana Demetrian.

Aceasta a mai spus că banca a decis să majoreze avansul pentru creditele ipotecare clasice în lei la 35% în contextul adoptării Legii privind darea în plată, din cauza faptului că în piaţă s-a vehiculat informaţia că ar fi câteva sute de mii de cazuri care ar putea apela la această lege. Totuși, numărul creditelor acordate în perioada acestui avans ridicat au fost foarte reduse, drept urmare banca a scăzut avansul minim la 15%, fluxul de credite revenind la normal.

În acelaşi timp, reprezentanta BCR susţine că băncile sunt expuse în continuare la risc din cauza legii dării în plată.

”Darea în plată a afectat piaţa fără să rezolve cazurile sociale, pentru că riscurile băncilor au crescut foarte mult. Riscul poate fi generat de mai multe aspecte: de ce putem estima noi şi de ce poate genera o legislaţie venită peste noapte”, a mai spus vicepreşedintele Retail al BCR, Dana Demetrian.

Într-un interviu acordat pentru DezvoltatorImobiliar.ro, Daniela Mohanu, avocat, îi sfătuiește pe cei care ajung la negocieri cu banca, să meargă însoțiți de un avocat.

”În situația în care banca agreează să negocieze cu debitorul, cu consumatorul, acesta din urmă să fie foarte atent și sfatul nostru este să fie totuși însoțit de un avocat, pentru a evita inserarea altor clauze abuzive în contract cu ocazia acestor negocieri”, spune Daniela Mohanu.

Alte sfaturi de la avocat, le puteți afla urmărind interviul integral.

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI