TIOR

BCE tine dobanda de politica monetara la minimul record, de 0,25%

BCE tine dobanda de politica monetara la minimul record, de 0,25%Banca Centrală Europeană a întrunit aşteptările analiştilor şi a menţinut dobânda de politică monetară la minimul record, de 0,25%, nivel la care se află şi acum o lună.

 

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene a menţinut rata dobânzii de politică monetară la 0,25%, la nivelul din noiembrie 2013. De asemenea, şi ratele dobânzilor pentru facilitatea de creditare marginală şi pentru facilitatea de depozit au fost păstrate la 0,75%, respectiv 0%.

 

Prestigiosul site Bloomberg a consultat 60 de analişti economici înainte de şedinţa Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene. Toţi au anticipat că instituţia va păstra dobânda de politică monetară la nivelul de 0,25%.

 

De asemenea, Banca Angliei a păstrat tot la minimul record, de 0,5% dobânda cheie, decizie preconizată de către analişti.

 

Peste 1 milion de români au credite în euro

 

În prezent, peste 1 milion de români au credite în moneda Uniunii Europene, ce valorează, în total, mai bine de 15 miliarde de euro.

 

Rămâne de văzut dacă împrumuturile în euro vor începe să scadă, acest lucru fiind condiţionat de marjele de dobânzi ale băncilor, ce trebuie să fie mai mici decât indicatorii pieţei monetare.

 

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI