BCE, aproape sa scada dobanzile la credite si depozite sub 0%

02-06-2014 / Blog credite imobiliare

BCE, aproape sa scada dobanzile la credite si depozite sub 0%Joi, 5 iunie 2014, Banca Centrală Europeană ar putea scădea cu până la 15% dobânda de politică monetară la creditele în euro, iar dobânda la depozite ar putea ajunge la valoarea de -0,1%.

 

Pentru prima dată în istoria instituţiei, sunt şanse foarte mari că BCE să reducă dobânzile la credite şi la depozite sub valoarea de 0%. Acum dobânda la credite se află la pragul de 0,25%, iar cea la depozite este apropiată de 0%. Joi, 5 iunie 2014, Banca Centrală Europeană ar putea tăia cu 10-15% dobânda la credite şi cu câteva procente şi dobânda la depozite.

 

Conform analizelor imobiliare, pieţele financiare din zona euro vor avea de beneficiat foarte mult de pe urmă eventualelor scăderi ale dobânzilor la credite şi depozite. De altfel, din Europa doar băncile centrale de la 2 state nordice, Danemarca şi Suedia aplică dobânzi negative pentru depozite.

 

Dacă Banca Centrală Europeană va reduce dobânzile atunci vom avea perspective foarte bune pentru o creditare mai ieftină. Băncile europene vor trebui să ofere împrumuturi mai accesibile, chiar şi pentru IMM-uri. De asemenea, şi în România creditarea în euro ar putea deveni mai ieftină.

 

Creditele în lei au ajuns, de la sfârşitul anului trecut, aproape la fel de accesibile ca preţuri ca şi cele în euro. Oamenii interesați de locuințe în blocuri noi pot acum să-și cumpere casele sau apartamentele dorite și cu credite în moneda națională.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.