TIOR

Bancpost scapa de credite neperformante de 600 milioane euro!

Bancpost scapa de credite neperformante de 600 milioane euro!Bancpost a vândut un portofoliu de credite neperformante de aproape 600 milioane euro către un membru al Grupului Băncii Mondiale şi către Kruk, o firma de recuperare a datoriilor.

Una dintre băncile importante ale României, Bancpost, a reuşit să scape de un portofoliu semnificativ de credite neperformante. Este vorba despre împrumuturi restante în valoare de 597 milioane euro, acordate persoanelor fizice. Cumpărătorii sunt nimeni alţii decât IFC, un membru al Grupului Băncii Mondiale şi firma de recuperare creanţe, Kruk.

"Numărul mare de credite neperformante din România şi din regiune reprezintă o problema gravă încă din momentul declanşării crizei financiare globale din 2008. IFC şi Kruk s-au angajat să investească într-un portofoliu de credite neperformante negarantate acordate persoanelor fizice de către Bancpost şi de alte subsidiare ale Grupului Eurobank din România, cu un sold total restant de aproximativ 597 milioane euro", este menţiunea dintr-un comunicat de presă al cumpărătorilor portofoliului de credite neperformante.

"Managementul activ al stocului de credite neperformante constituie prioritatea noastră strategică. În acest scop, am explorat şi ne-am implicat în câteva iniţiative de minimizare a riscurilor ce vizează o consolidare şi mai bună a bilanţului nostru consolidat, precum şi a bilanţului consolidat al băncilor noastre afiliate şi creşterea profitabilităţii lor." este declaraţia reprezentanţilor Eurobank, din care face parte şi Bancpost.

IFC derulează un program prin care încearca să ajute bancile să scape de portofoliile lor de împrumuturi neperformante, îmbunătăţind sistemele de creditare.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI