TIOR

Bancpost scade avansul minim la creditele ipotecare

Bancpost scade avansul minim la creditele ipotecareBancpost este o altă bancă care reduce avansul minim la creditele ipotecare. Astfel, avansul pentru creditele în lei scade de la 35% la 25%, iar pentru cele în euro de la 43% la 35%.

Există în schimb și condinții noi. Avansul scăzut se va aplica pentru împrumuturile cu o valoare mai mică de 150.000 de euro și asigurare de viață atașată. Mai mult, proprietăţile trebuie să fie din orașe cu peste 15.000 de locuitori, în care piața imobiliară este una dinamică.

“Deşi ne confruntăm cu riscurile asimilate legii dării în plată, Bancpost a identificat soluţii pentru a reduce avansul la creditele ipotecare pentru anumite categorii de clienţi în funcţie de profilul de risc asociat produselor de creditare”, a declarat Ana Popescu, Director Executiv Direcţia Credite Persoane Fizice – Bancpost.

Bancpost, una dintre cele mai mari bănci greceşti prezente pe piaţa locală, a fost printre primele bănci care au urcat avansul minim cerut clienţilor la creditele ipotecare, măsură luată înainte de intrarea în vigoare a legii dării în plată.

Vă reamintim, Banca Comercială Română a scăzut avasul minim la 25% pentru perioada de creditare de maxim 25 ani dar propune și un avans de 15% ce se va acorda numai în cazul în care sunt îndeplinite cumulativ următoarele două condiții: imobilul ce constituie garanția creditului se află în oricare din cele 42 de localități din lista prezentată de BCR și perioada de acordare a creditului este de maxim 20 de ani (inclusiv). Piraeus Bank a scăzut avansul minim pentru creditul ipotecar în lei la 20%, după ce în luna mai a urcat procentul la 40%. Iar BRD - Groupe Société Générale a scăzut avansul minim de la 35% la 25% pentru creditele ipotecare în lei, doar pentru clienții care se încadrează în criteriile de scoring ale băncii. Și CEC Bank a redus avansul minim la 20%, de la 30 de procente. Este o măsură pe termen scurt, oferta fiind valabilă doar până la sfârșitul anului curent.

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI