TIOR

Bancpost creste avansul la ipotecare

Bancpost creste avansul la ipotecareBancpost a crescut avansul la creditele ipotecare în lei şi în euro. Ipotecarele în lei necesită un avans de 33% (de la 15%), iar cele în euro necesită un avans de 43% (de la 25%), scrie mediafax.ro.

O altă bancă din România, Bancpost, urmează exemplul Raiffeisen şi creşte avansul la creditele ipotecare, din cauza legii dării în plată. Bancpost a mărit avansul cu 18% pentru creditele ipotecare în lei şi în euro, până la 33%, respectiv 43%. De asemenea, banca a scăzut valoarea maximă finanţată pentru fiecare credit, de la 75% la 57%.

"Proiectul legii dării în plată determina schimbarea profilului de risc asociat produsului de creditare, prin trecerea de la creditarea personală, susţinută de o garanţie reală imobiliară, la un produs de finanţare a activelor. În acest sens, suntem datori să acţionăm în spiritul reglementărilor prudenţiale pentru administrarea riscului. Astfel, Bancpost a decis modificarea condiţiilor de creditare aplicate creditelor ipotecare, atât pentru cele în lei, cât şi pentru euro, avansul solicitat la contractarea unui împrumut fiind de 33% la lei, şi respectiv 43% la euro", au spus oficialii Bancpost.

Banca a mai menţionat că persoanele care au luat credite ipotecare până vineri, 12 februarie 2016, vor beneficia de normele de creditare anterioare.

Ipotecarele în euro la Bancpost au dobânzi formate din indicatorul Euribor şi o marjă de 5,5% (pentru clienţii care îşi primesc veniturile în contul Bancpost, respectiv 5,75% pentru ceilalţi clienţi).

Creditele ipotecare în lei au dobânzi calculate în funcţie de indicatorul Robor la 3 luni şi o marjă de 3%.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI