TIOR

Bancile vor scapa anul acesta de credite neperformante de 2 miliarde de euro

Bancile vor scapa anul acesta de credite neperformante de 2 miliarde de euro Băncile vor scapa de credite neperformante de 2 miliarde de euro în acest an, este estimarea lui Jonathan Wheatley, şeful pe Europa Centrală şi de Est al echipei de consultanţă pentru tranzacţii bancare şi portofolii de credite neperformante de la compania PwC.

 

 

Instituţiile de creditare din România mai au portofolii de credite neperformante de 12 miliarde de euro. Începând de anul trecut, unele dintre băncile cu cele mai multe probleme ale creditelor nerentabile au reuşit să vândă o parte din activele toxice, iar în acest an procesul de curăţare va continuă. De fapt, Jonathan Wheatley, şeful pe Europa Centrală şi de Est al echipei de consultanţă pentru tranzacţii bancare şi portofolii de credite neperformante de la compania PwC, spune că abia peste 3 ani se vor vedea rezultatele finale ale amplei operaţiuni. Pentru 2015, estimarea sa este că băncile vor vinde credite neperformante de 2 miliarde de euro.

 

PwC a participat în 2014 la trei tranzacţii importante de vânzări de credite neperformante în România: una de 500 de milioane de euro, realizată de Volksbank şi 2 (de 350 de milioane de euro, respectiv 430 de milioane de euro), realizate de BCR.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI