TIOR

Bancile vor sa-si curete portofoliile de credite neperformante

Bancile vor sa-si curete portofoliile de credite neperformanteToamna aceasta băncile din România vor să-şi cureţe portofoliile de credite neperformante. 1 miliard de euro este valoarea creditelor neperformante pe care instituţiile de creditare din ţara noastră le scot la vânzare pentru cei interesați.

 

BCR, cea mai mare bancă din România după numărul de active, scoate la vânzare un portofoliu de credite neperformante de 550 de milioane de euro, reprezentat de împrumuturi pentru companii şi pentru IMM-uri.

 

Volksbank are, de asemenea, un portofoliu mare de credite neperformante, de 127 de milioane de euro, multe dintre împrumuturi fiind pentru societăţi comerciale.

 

BRD, a doua bancă din România după active, are un portofoliu de credite neperformante cuprins între 100 de milioane de euro şi 200 de milioane de euro, format din credite pentru IMM-uri şi credite corporate.

 

UniCredit, Raiffeisen Bank şi Banca Transilvania vor şi ele să vândă credite neperformante, fără însă a anunța valoarea portofoliilor.

 

Discount-urile oferite de către bănci ajung chiar şi până la 90%, întrucât creditele neperformante au întârzieri foarte mari de plată, iar instituţiile de creditare doresc să-şi recupereze ce se mai poate recupera din sumele datorate de clienţi.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI