TIOR

Bancile reactioneaza la la proiectul de amanare a executarilor silite pentru creditori

Bancile reactioneaza la la proiectul de amanare a executarilor silite pentru creditoriIniţiativa legislativă a unui grup de parlamentari, conform căreia clienţii cu credite ipotecare ce nu-şi mai pot plăti ratele vor beneficia de amânarea executării silite este văzută cu ochi deloc buni de băncile din România. Bancherii au declarat că o astfel de măsură ar putea duce la creşterea costurilor creditelor, iar debitorii ar putea să evite să-şi mai plătească datoriile.

 

„Băncile ar avea o problemă. Ele ar fi în incapacitate să execute creditele, care sunt provizionate 100%, ceea ce ar duce la creşterea costului creditelor pentru oamenii nevinovaţi. Cred că această măsură s-ar reflectă în costul creditelor noi“, au declarat analiştii economici.

 

Restanţele românilor la creditele mai mari de 20.000 de lei s-au majorat în luna iunie, comparativ cu mai, cu jumătate de punct procentual. Acestea au ajuns până la 7 miliarde de lei, inclusiv ipotecarele aflate în default. Românii au credite pentru locuinţe în valoare de 40 de miliarde de lei.

 

În perioada de criză financiară, mai multe zeci de mii de case şi apartamente din România au fost executate silit, din cauza că proprietarii erau în incapacitate să-şi plătească ratele. Totuşi, şi acum sunt foarte mult proprietăţi care nu şi-au găsit noul proprietar.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI