TIOR

Bancile nu se mai opresc din vandut credite in lei!

Bancile nu se mai opresc din vandut credite in lei!Băncile din România vând credite în lei la un nivel constant ridicat. Împrumuturile în moneda naţională acordate populaţiei şi companiilor ajunseseră la un nou maxim, de 109 miliarde lei, în luna octombrie 2015. Creşterea faţă de perioada similară de anul trecut este de 17%!

 

Românii sunt din ce în ce mai atraşi de creditele în lei, datorită dobânzilor mici şi a previziunilor analiştilor economici că acestea chiar vor mai scădea. Băncile au raportat un nou maxim anual, de 109 miliarde lei, în luna octombrie 2015. Astfel, creditarea totală este în continuare în teritoriul pozitiv, după creşterea de 0,3%.

 

Totuşi, creditarea în valută a scăzut, până la 105,7 miliarde lei, în urma reducerii cu 12,3% din octombrie 2015, faţă de octombrie 2014.

 

Distribuţie echilibrată a vânzărilor de credite în lei pentru populaţie şi pentru companii

 

La sfârşitul lunii octombrie 2015, creditele în lei pentru populaţie totalizau 50,9 miliarde RON, mai mult cu peste 28% faţă de octombrie 2014. Astfel, soldul împrumuturilor pentru companii era de aproximativ 58 miliarde lei.

 

Dobânda Robor la 3 luni a coborît până la minimul istoric, în urmă cu câteva săptămâni, iar, conform tendinţelor recente, am putea asista la mai multe scăderi ale acesteia. Robor-ul la 3 luni dictează valoarea ratelor creditelor ipotecare în lei ale românilor.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI