TIOR

Bancile europene au luat credite ieftine in valoarea de 130 miliarde euro de la BCE

Bancile europene au luat credite ieftine in valoarea de 130 miliarde euro de la BCE306 bănci europene au luat împrumuturi ieftine de la BCE (prin intermediul programului TLTRO), în valoare de aproape 130 de miliarde de euro, în a doua etapă a programului iniţiat de instituţia centrală de creditare din Europa.

 

Interesul pentru creditele ieftine oferite de BCE băncilor europene, pentru stimularea creşterii economice a fost mai mare în a două etapă a programului TLTRO. Faţă de prima fază a acestuia, când doar 225 de bănci se împrumutau, cu o sumă totală de 82, 6 miliarde de euro, în a doua fază numai puţin de 306 instituţii de creditare de pe continent au accesat creditele BCE. Valoarea totală a împrumuturilor se ridică la aproape 130 de miliarde de euro, cu 20 de miliarde mai puţin decât estimările analiştilor.

 

Cu ajutorul programului de creditare TLTRO, băncile europene pot lua împrumuturi pe 4 ani, la costuri fixe, calculate pe baza ratei dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI