TIOR

Bancile elvetiene renunta la secrete

Bancile elvetiene renunta la secreteBanca Lombard Odier şi Pictet, din Elveţia, îşi publică rapoartele financiare, pentru prima dată în 2 secole, la presiunea autorităţilor de reglementare din străinătate.

 

Două dintre cele mai mari şi mai importante bănci din Elveţia, ţară cunoscută pentru păstrarea secretelor bancare, îşi publică rapoartele financiare, incluzând veniturile înregistrate. Legislaţia din Ţara Cantoanelor le forţează să facă acest lucru deoarece Lombard Odier şi Picter au renunţat la parteneriatul lor, la începutul anului curent. Conform informaţiilor, cele 2 instituţii de creditare au active cumulate de 670 de miliarde de dolari, atât de la clienţi privaţi, cât şi de la clienţi instituţionali. Cele mai înstărite persoane din lume şi-au depus o parte din economii aici.

 

Grupul bancar Pictet este al treilea ca mărime din Elveţia, după UBS şi Credit Suisse. Peste jumătate dintre clienţii săi sunt instituţii, o parte dintre aceştia fiind companii din Statele Unite.

 

Banca Lombard Odier are o istorie de peste 200 de ani. În ultimii ani, şi aceasta s-a concentrat mai mult pe segmentul clienţilor instituţionali, creşterea activelor acestora fiind de peste 40% între anii 2012-2013.

 

În Elveţia, alte câteva zeci de bănci au acceptat să-şi facă publice rapoartele financiare.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI!

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI