TIOR

Banca Transilvania ar putea prelua Volksbank

Banca Transilvania ar putea prelua VolksbankBanca Transilvania, una dintre cele mai mari instituţii de creditare din România, ar putea prelua subsidiară locală a grupului austriac Volksbank. Banca Transilvania doreşte să preia pachetul integral de acţiuni de la Volksbank.

 

Sfârşitul de an ar putea marca o nouă tranzacţie importantă în sistemul bancar românesc. Banca Transilvania, ocupanta locului 3 după active din ţară, şi-a anunţat intenţiile de a cumpăra subsidiară locală a grupului austriac Volksbank. După ce şi-a curăţat portofoliul de credite neperformante, Volksbank este pregătită pentru vânzare. Banca este deţinută în proporţie de 51% de către austrieci, însă are şi acţionari minoritari: BPCE (Franţa), DZ Bank şi WGZ Bank (Germania), în timp ce Banca Transilvania are că principal acţionar Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.

 

Volksbank avea, în luna mai a acestui an, active de 2,9 miliarde de euro, faţă de 7,7 miliarde de euro cât avea Banca Transilvania. Dacă tranzacţia se va realiza, Banca Transilvania îşi va mari cota de piaţă la 12%, foarte aproape de BRD, a doua bancă din România.

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI