TIOR

Banca Transilvania anticipeaza cresterea ratelor la credite

Banca Transilvania anticipeaza cresterea ratelor la crediteBanca Transilvania anticipează creşterea ratelor la credite. Robor-ul la 3 luni, cel mai important indicator folosit pentru calcularea valorilor dobânzilor la creditele în lei, ar putea creşte până la 1,75% până la finalul anului 2017.

Conform lui Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania, Robor-ul la 3 luni s-ar putea dubla până la sfârşitul anului 2017. În prezent, acesta este de aproximativ 0,8% pe an, iar în următorul an şi jumătate ar putea creşte până spre 1,75% pe an.

Ce înseamnă creşterea dobânzii Robor?

Românii vor plăti mai mult la ratele creditelor în lei, în eventualitatea în care Robor-ul la 3 luni va urca atât de mult pe cât analiştii de la Banca Transilvania preconizează. Până la finalul anului 2016, Robor-ul la 3 luni ar putea ajunge la circa 1% pe an, iar în 2017 până la 1,75% pe an.

Totuşi, ratele creditelor nu vor creşte foarte mult: „Pe piaţa monetară observăm o stabilizare şi o creştere uşoară a ratelor Robor pe parcursul ultimelor luni. Există o inflexiune în sfera pieţei monetare. Eu mă aştept să avem o creştere în continuare cu un ritm moderat a ratelor de dobânda pe piaţă monetară. Este posibil ca pe finalul anului viitor Robor-ul să ajungă la 1,75%. Vor creşte uşor şi ratele la creditele în lei”, a declarat Andrei Rădulescu pentru zf.ro.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI