Banca Transilvania a primit unda verde pentru preluarea Volksbank

18-03-2015 / Blog credite imobiliare

Banca Transilvania a primit unda verde pentru preluarea VolksbankBanca Transilvania a primit undă verde de la Consiliul Concurenţei pentru finalizarea tranzacţiei de preluare a Volksbank. Acest proces ar putea dura totuşi încă cel puţin 2 luni, până ce toţi clienţii Volskbank vor fi transferaţi la Banca Transilvania.

 

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, este declaraţia Consiliului Concurenţei Acum tot ce mai lipseşte pentru ca Banca Transilvania să preia controlul asupra Volksbank este aprobarea BNR.

 

Potrivit Băncii Transilvania, după ce va prelua Volksbank va ajunge la o cotă de piaţă de 13%, foarte aproape de poziţia a doua din sistemul bancar românesc, ocupată de BRD. La ora actuală, Banca Transilvania are o cotă de piaţă de 10%. Activele Volksbank valorează 3 miliarde de euro.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.