TIOR

Banca Centrala Europeana pastreaza dobanzile la un nivel scazut

Banca Centrala Europeana pastreaza dobanzile la un nivel scazutBanca Centrală Europeană păstrează dobânzile la un nivel scăzut. Decizia băncii a fost aşteptată de toţi analiştii economici, întrucât se doreşte ieftinirea creditelor în moneda Uniunii Europene.

Conform informaţiilor, Banca Centrală Europeană (BCE) a lăsat neschimbate dobânzile, iar estimările analiştilor economici sunt că dobânzile vor continua să rămână la valori similare şi în următoarea perioada.

La şedinţa de joi, 21 iulie 2016, Banca Centrală Europeană a decis să menţină dobânda pentru depozitele overnight la -0,4%. Dobânda de refinanţare, care determina costul creditelor în economie, a rămas la nivelul zero, iar rata pentru facilitatea marginală de creditare la 0,25%, valori extrem de scăzute.

Dobânda Euribor la 3 luni, la minimul absolut

Euribor-ul la 3 luni, indicele luat în calcul pentru stabilirea dobânzilor la creditele în euro în România, este la minimul istoric, de aproximativ -0,3%. Acesta este un motiv de bucurie pentru persoanele care au credite în euro, dar şi un semnal de încurajare pentru cei care-şi doresc să se împrumute în moneda Uniunii Europene.

După ce lunile trecute indicele Robor la 3 luni, care dicta valoarea dobânzilor la împrumuturile în lei, a atins de mai multe ori minimul istoric, a venit rândul indicelui Euribor la 3 luni, care este folosit pentru calcularea dobânzilor la creditele în euro. Valoarea acestuia este de aproape -0,3%, ceea ce înseamnă că din marja de dobânda la împrumuturile în euro se scade Euribor-ul, în loc să se adauge, cum ar fi fost situaţia dacă indicele era pozitiv!

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI