TIOR

Banca Centrala Europeana pastreaza dobanda la minimum

Banca Centrala Europeana pastreaza dobanda la minimumBanca Centrală Europeană păstrează dobânda de politică monetară la 0,15%, aceeaşi valoare ca cea de la ultima şedinţa a instituţiei. Creditele în euro rămân, astfel, la fel de ieftine.

 

După ce a redus la începutul lunii iunie rata dobânzii în zona euro, de la 0,25% la 0,15%, Banca Centrală Europeană a renunţat să mai facă modificări în august, din acest punct de vedere. Totuşi, depozitele constituite de bănci au acum o rată de -0,1%. Astfel, băncile care-şi păstrează banii în conturi vor fi taxate, deci singură soluţie pentru acestea este creditarea.

 

"Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât că rată dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit să rămână nemodificate la nivelurile de 0,15%, 0,40% şi, respectiv, -0,10%", se arată într-un comunicat al instituţiei europene.

 

Mai jos de atât este greu de crezut că oficialii Băncii Centrale Europene se pot duce cu dobânzile. Chiar şi în aceste condiţii, câteva dintre statele europene din zona euro au probleme cu economia, chiar dacă, per ansamblu, tendinţa este de stabilizare şi chiar de uşoară creştere.

 

La nivelul țării noastre, împrumuturile în euro sunt puțin mai accesibile ca și prețuri față de cele în lei.

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI