TIOR

Banca Centrala Europeana pastreaza dobanda cheie intacta

Banca Centrala Europeana pastreaza dobanda cheie intactaBanca Centrală Europeană păstrează dobânda cheie intactă, la 0,05%, valoare la care a fost stabilită în luna septembrie. Şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit au rămas la fel, la valorile de 0,30% şi -0,20%.


BCE a lăsat neschimbaţi principalii trei indicatori monetari: dobânda de politică monetară, ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit, la valorile de 0,05%, 0,30% şi -0,20%, la şedinţa Consiliului Guvernatorilor de la începutul lunii noiembrie. Ultima dată când banca făcuse modificări importante a fost în septembrie, când dobânda-cheie s-a redus de la 0,15% la 0,05%.

 

Preşedintele Băncii Centrale Europene pregăteşte pentru această lună măsuri pentru încurajarea creditării şi impulsionării creşterii economice: două noi programe pentru cumpărarea de eurobonduri emise de statele din zona euro şi de obligaţiuni garantate cu active din sectorul privat.

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI
COD UNIC: ELV27ZG09E03