TIOR

Banca Centrala Europeana nu modifica dobanda de politica monetara

Banca Centrala Europeana nu modifica dobanda de politica monetaraBanca Centrală Europeană a păstrat dobânda de politică monetară la minimul de 0,25%, se arată într-un comunicat de presă din data de 9 ianuarie 2014. Încă din noiembrie 2013, instituţia a decis reducerea dobânzii la 0,25%, iar de atunci nu a mai efectuat nicio modificare asupra nivelului acesteia.

 

În afară de menţinerea dobânzii de politică monetară la minimul record de 0,25%, Banca Centrală Europeană a păstrat neschimbate şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit, la 0,75%, respectiv 0%.

 

Înainte de şedinţa consiliului de administraţie al Băncii Centrale Europene, cei 51 de analişti economici chestionaţi de site-ul Bloomberg au anticipat deciziile instituţiei.

 

În altă ordine de idei, Banca Angliei a menţinut rata dobânzii de politică monetară la minimul record, de 0,5%, nivel păstrat încă din martie 2009. De asemenea, şi valoarea programului de achiziţie de obligaţiuni prin care se introduc lichidităţi pe piaţă financiară a fost menţinută la 375 de miliarde de lire sterline.

 

Reamintim că Banca Naţională a României a efectuat o nouă reducere a dobânzii cheie, de la 4%, la 3,75%. De asemenea, BNR a scăzut și rezervele minime obligatorii în lei (cu 3%) și în valută (cu 2%).

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI