Banca Centrala Europeana incepe sa acorde credite ieftine bancilor europene

19-09-2014 / Blog credite imobiliare

Banca Centrala Europeana incepe sa acorde credite ieftine bancilor europeneBanca Centrală se ţine de promisiune şi începe să acorde credite ieftine către băncile europene. Până în 2015, BCE va oferi credite de 1.000 de miliarde de euro.

 

Banca Centrală Europeană a dat startul unui program prin care băncile din zona euro pot lua credite ieftine, pe care să le folosească pentru a împrumuta consumatorii. Până la sfârşitul anului 2015, BCE va derula 6 operaţiuni de refinanţare, în urmă cărora băncile europene pot împrumută până la 1.000 de miliarde de euro. Primele 2 operaţiuni vor avea loc în lunile septembrie şi decembrie, de-a lungul cărora instituţiile de creditare vor putea împrumută 400 de miliarde de euro. În această perioadă se estimează că băncile vor lua credite de cel puţin 335 de miliarde de euro.

 

Potrivit analizei Bloomberg, băncile vor împrumută 174 miliarde euro în septembrie şi 167 miliarde euro în decembrie, în cadrul celei de-a două licitaţii.

 

Care sunt avantajele creditelor ieftine oferite de către Banca Centrală Europeană?

 

Băncile europene care vor să se împrumute de la BCE vor beneficia de dobânzi scăzute, pe o perioada de 4 ani, cât durează creditarea. Dobânda de politică monetară pentru zona euro este la minimul istoric, de numai 0,05%.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.