TIOR

Banca Centrala Europeana ia o noua decizie importanta

Banca Centrala Europeana ia o noua decizie importantaBanca Centrală Europeană ia o nouă decizie importantă. Cea mai importantă instituţie bancară din Europa a redus dobânda de politică monetară până la 0,05% şi a scăzut rata depozitelor constituite de către bănci la -0,2%, de la -0,1%. Băncile vor trebui astfel să acorde credite, ca să evite pierderile.

 

 

În urma reducerii Băncii Centrale Europene a dobânzii de politică monetară până la 0,05% pe an, creditele în euro vor continua să se ieftinească. Indicatorul Euribor la 3 luni, cel care este luat în calcul atunci când se stabileşte valoarea ratelor lunare este deja la un nivel foarte mic, de 0,1%, însă datorită scăderii dobânzii ratele vor merge în jos, uşor-uşor.

 

Cele mai mici dobânzi la creditele ipotecare în euro încep de la 5% pe an, în timp ce dobânzile la depozitele în euro sunt în jurul valorii de 2%. Din cauza reducerii dobânzii de politică monetară, dobânzile la depozite vor scădea şi mai mult. Cu toate acestea, datorită aprecierii dolarului din ultima perioadă, depozitele în această moneda rămân atractive pentru clienţii băncilor.

 

Banca Centrală Europeană va anunţa în perioada următoare şi alte măsuri pentru stimularea creditării.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI!

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI