TIOR

Banca Centrala Europeana ia o masura fara precedent

Banca Centrala Europeana ia o masura fara precedentBanca Centrală Europeană va tipări euro pentru achiziţia de obligaţiuni suverane, care să conducă la stimularea economiei europene şi la accelerarea inflaţiei. Începând cu luna martie din acest an, BCE începe achiziţia lunară de bonduri în valoare de 60 de miliarde de euro.

 

Cu toate că dobânda de politică monetară a fost lăsată intactă de către Banca Centrală Europeană (la 0,05%), cea mai importantă instituţie financiară din Uniunea Europeană a luat o măsură fără precedent: va tipări euro pentru ca economia UE să se pună pe picioare.

 

Ştim cu toţii că în ultimele săptămâni moneda UE s-a depreciat mult (la fel ca şi leul) faţă de dolarul american şi de francul elveţian. Aşadar, din luna martie a acestui an şi până în septembrie 2016, Banca Centrală Europeană a hotărât luarea unei măsuri fără precedent: "Conform programului extins al BCE, achiziţiile lunare combinate de obligaţiuni suverane ale statelor din zona euro şi bonduri corporatiste se vor ridica la 60 de miliarde de euro", a declarat Mario Draghi, preşedintele celei mai importante instituţii financiare europene.

 

Vom vedea cât de rapid se vor vedea roadele iniţiativei Băncii Centrale Europene.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI