TIOR

Banca Carpatica isi propune o crestere de credite in 2014

Banca Carpatica isi propune o crestere de credite in 2014După ce în 2013 Banca Carpatica a reuşit să-şi majoreze portofoliul brut de credite cu aproape 4,5%, până la 1,52 miliarde de lei, instituţia îşi propune să depăşească aceste performanţe în anul 2014. Care sunt argumentele băncii aflaţi în continuare.

 

Banca Carpatica se înscrie în rândul instituţiilor de creditare cu planuri ambiţioase în 2014. Rezultatele de anul trecut au fost încurajatoare (creştere ale portofoliului brut de credite, cu 4,4% şi a celui net, cu 3,7%), astfel că banca doreşte să aibă performanţe superioare anul acesta, cel puţin pe segmentul de retail. În ceea ce priveşte segmentul creditelor noi pentru IMM-uri, Banca Carpatica a acordat împrumuturi de 529 de milioane de lei, un număr deloc rău având în vedere că discutăm despre o bancă de talie medie şi nu despre una dintre cele mai mari instituţii de creditare din ţară.

 

Instituţia de creditare se bazează anul acesta şi pe o creştere a veniturilor nete din dobânzi cu numai puţin de 29%, până la aproape 90 de milioane de lei. În aceste condiţii, şi veniturile din comisioane ar urma să aducă mai mulţi bani în contul Băncii Carpatica, acestea fiind preconizate să urce cu 16%, până la 32,5 milioane de lei.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI