TIOR

Azi se voteaza reexaminarea legii darii in plata!

Azi se voteaza reexaminarea legii darii in plata!Astăzi, miercuri 23 martie 2016, Comisia juridică va vota dacă solicitarea de reexaminare a legii dării în plată se aprobă sau nu. Preşedintele României a cerut reexaminarea legii.

După votul asupra reexaminării legii dării în plată şi discutarea amendamentelor BNR, care va avea loc astăzi, 23 martie 2016, legea va intra cel mai probabil săptămâna viitoare în plen, spune deputatul Daniel Zamfir, iniţiatorul legii dării în plată.

Deja este posibil să avem mai multe surprize cu privire la legea dării în plată. Printre acestea, menţionăm renunţarea la plafonul maxim de 150.000 euro, dar şi modificarea programului Prima Casă, care ar putea fi inclus în lege, însă cu anumite amendamente (cel mai important vizează păstrarea garanţiei statului).

Oficialii BNR au declarat că sunt pregătiţi să-şi prezinte din nou argumentele pentru modificarea amplă a legii dării în plată, pe care le vor detalia în Parlament.

Avertisment din partea UniCredit

În cazul în care legea dării în plată va fi votată fără excluderea prevederii de aplicare şi pentru contractele de credit în derulare, atunci există pericolul ca legea să fie declarată neconstituţională, spun analiştii de la UniCredit: “Legea ar putea fi declarată neconstituţională deoarece modifică retroactiv contractele de credit. În caz contrar, cei care vor apela la lege şi-ar putea pierde accesul la piaţa creditelor ipotecare pentru o perioadă îndelungată.”, au declarat reprezentanţii băncii.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI