Avem prima contestatie oficiala pe darea in plata!

01-06-2016 / Blog credite imobiliare

Avem prima contestatie oficiala pe darea in plata!Avem prima contestaţie oficială pe darea în plată. Bancpost este cea dintâi bancă din România care a trimis o contestaţie de notificare la darea în plată la Curtea Constituțională, invocând aspecte de neconstituţionalitate, scrie zf.ro.

Bancpost devine prima bancă din ţară care contestă la Curtea Constituţională o solicitare de dare în plată. Instituţia de creditare afirmă că 3 articole din legea 77/2016, care se referă la darea în pla, sunt neconstituţionale.

Pe scurt, Bancpost contesta aplicarea retroactivă a legii dării în plată, dar şi aplicarea acesteia pentru ceilalţi garanti ipotecări. Contestaţia a fost depusă la judecătoria Giurgiu.

Banca Românească a contestat legea dării în plată la Curtea Constituţională

Între timp, Banca Românească a contestat legea dării în plată în integralitate la Curtea Constituţională.

Motivele invocate de Banca Românească sunt încălcarea principiului separaţiei puterilor în stat, dreptul la proprietate, retroactivitatea legii dării în plată, principiul securităţii juridice şi libertatea comerţului.

Şi BCR ameninţă că va face apel la Curtea Constituţională

De asemenea, şi BCR, cea mai mare bancă din ţară după numărul de active, ameninţă că va face apel la Curtea Constituţională. În plus, BCR va contesta în instanţă notificările trimise în baza legii dării în plată, cu excepţia cazurilor sociale.

Peste 1.000 de notificări, deja trimise băncilor

Până la finalul lunii mai 2016, debitorii trimiseseră deja peste 1.000 de notificări de dare în plată către bănci, potrivit unui avocat. Au fost vizate multe dintre instituţiile de creditare din România, însă prea puţine dintre notificări au fost contestate.

Aproape jumătate dintre băncile din România au mărit avansurile la ipotecare din cauza legii dării în plată

15 este numărul băncilor din România care au mărit avansurile la creditele ipotecare. Printre acestea sunt şi primele 10 instituţii de creditare din ţara noastră ( BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, CEC Bank, ING Bank, Alpha Bank, Bancpost, Garanti, Banca Românească), dar şi nume precum OTP Bank, Piraeus Bank, Intesa SanPaolo şi Banca Carpatica.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.