TIOR

Atentie la declaratiile duse la ANAF

Atentie la declaratiile duse la ANAFAtenție când mergeți la ANAF! Începând cu 1 ianuarie 2017, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu va mai primii pe hârtie declarațiile care se pot depune online. Anunțul a fost făcut de preşedintele ANAF, Dragoș Doroș în cadrul unei conferințe.

”Vrem să implementăm un dialog informatic cu contribuabilii. De la 1 ianuarie 2017, nu vom mai primi pe format hârtie nicio declaraţie care se poate depune online. Am constatat că există o oarecare rezistenţă a profesioniştilor în a le depune online. Spre exemplu, Declaraţia 112, privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, în anumite zone din ţară se depune încă pe hârtie în proporţie de 40%”, a explicat Doroş.

În luna iulie, locuitorii Capitalei au fost ”testați” de cei de la ANAF printr-un exercițiu care îi forța să depună declarațiile online. „În iulie am făcut un exerciţiu la Bucureşti şi nu le-am mai primit pe hârtie. Rezultatul a fost că nu au mai fost depuse”, a menționat Dragoș Doroş.

Președintele ANAF a mai precizat faptul că sunt vizate 6-7 declarații pentru care instituția începe comunicarea către contribuabili, inclusiv la ghişeu, cu privire la depunerea online a documentelor vizate. Mai mult decât atât, costul acestor proceduri sunt foarte reduse și tind spre zero, a explicat acesta.

Luna trecută a fost publicată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, lista impozitelor ce pot fi plătite online cu ajutorul cardului bancar în sistem online prin intermediul sistemului național electronic de plăți, cunoscut sub numele de ghişeul.ro, în total fiind 42 de impozite.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI