TIOR

Asociatia Romana a Bancilor da aviz negativ conversiei creditelor din valuta in lei

Asociatia Romana a Bancilor da aviz negativ conversiei creditelor din valuta in leiAsociaţia Română a Băncilor dă aviz negativ conversiei creditelor din valută în lei. Radu Gheţea, preşedintele ARB a explicat şi motivele pentru care o astfel de măsură este nepotrivită în contextul actual.

 

Conversia creditelor din valută în lei este una dintre opţiunile care ar crea un dezechilibru în sistemul bancar românesc şi chiar ar putea fi neconstituţională, dacă ar fi reglementată printr-un act normativ, este opinia lui Radu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor. Gheţea a mai spus că studiul realizat cu ajutorul BNR asupra unui eventual impact al conversiei creditelor a relevat rezultate deloc încurajatoare.

 

Discuţia privind conversia creditelor din valută în lei, la cursul istoric, a început de curând, de când francul elveţian s-a apreciat foarte mult în raport cu leul. Din această cauză, au fost afectaţi aproximativ 75.000 de români, care au credite în franci elveţieni. Băncile din ţară au luat deja unele măsuri, printre care şi scăderea marjelor de dobândă pentru împrumuturile în franci elveţieni.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI