TIOR

Alternativa la depozitele bancare, fondurile mutuale au succes in Romania

Alternativa la depozitele bancare, fondurile mutuale au succes in RomaniaNumărul românilor care economisesc în fonduri mutuale a crescut cu 38.000 în ultimul an, până la 309.000 persoane. Motivul este că dobânzile oferite la depozite bancare sunt în scădere continuă.

 

Cu toate că sunt riscante şi nu aduc câştiguri garantate, fondurile mutuale şi-au găsit mai mulţi adepţi în 2014 în România. Numărul celor care au investiţii în obligaţiuni şi acţiuni a crescut în ţara noastră cu 38.000, aşa că la finalul anului aveam aproape 310.000 persoane care au ales să economisească în fonduri mutuale! De-a lungul lui 2014 suma atrasă din fondurile mutuale a depăşit 4,3 miliarde de lei, cu un miliard de lei mai mult faţă de sfârşitul lui 2013.

 

Ce ne mai arată interesul românilor pentru investiţiile în fondurile mutuale în afară de dorinţa noastră de a avea câştiguri mai mari şi mai rapide, chiar cu riscuri pe măsură? „Într-un context dominat de dobânzi mici şi de inflaţie scăzută, deţinerea integrală sau majoritară a economiilor în depozite bancare va deveni tot mai mult o amintire, în timp ce portofoliul diversificat de produse investiţionale va deveni o necesitate, dar şi o oportunitate“, spun reprezentanţii fondurilor mutuale.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI