Ai un credit in euro? Vezi de ce sa ai motive de bucurie!

21-07-2016 / Blog credite imobiliare

Ai un credit in euro? Vezi de ce sa ai motive de bucurie!Euribor-ul la 3 luni, indicele luat în calcul pentru stabilirea dobânzilor la creditele în euro în România, este la minimul istoric, de aproximativ -0,3%. Acesta este un motiv de bucurie pentru persoanele care au credite în euro, dar şi un semnal de încurajare pentru cei care-şi doresc să se împrumute în moneda Uniunii Europene.

După ce lunile trecute indicele Robor la 3 luni, care dicta valoarea dobânzilor la împrumuturile în lei, a atins de mai multe ori minimul istoric, a venit rândul indicelui Euribor la 3 luni, care este folosit pentru calcularea dobânzilor la creditele în euro. Valoarea acestuia este de aproape -0,3%, ceea ce înseamnă că din marja de dobândă la împrumuturile în euro se scade Euribor-ul, în loc să se adauge, cum ar fi fost situaţia dacă indicele era pozitiv!

În România încă sunt numeroşi clienţi cu credite în euro

Deşi numărul clienţilor noi care mai iau credite în euro este în scădere, totuşi au rămas numeroase persoane care au accesat împrumuturi în euro în ultimii ani. Acest lucru se datorează, în principal, faptului că la programul Prima Casă se acceptau şi credite în euro, până în anul 2013. De asemenea, în primii ani de după criză economică împrumuturile în lei erau mult mai scumpe decât sunt astăzi, aşa că românii preferau ipotecarele în moneda Uniunii Europene.

Robor-ul la 3 luni – aproape de cea mai mică valoare din istorie

La ora actuală, Robor-ul la 3 luni, se apropie de minimul absolut. 0,80% este valoarea curentă, cu 0,07% mai mare decât cea mai scăzută valoare. Analiştii economici preconizează că indicele va creşte însă, cel mai probabil de-a lungul anului 2017.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.