Afla cu cat sunt mai ieftine creditele in lei fata de creditele in euro

22-09-2015 / Blog credite imobiliare

Afla cu cat sunt mai ieftine creditele in lei fata de creditele in euroCreditele de locuinţe în lei sunt mai ieftine decât cele în euro. Dobânzile medii pentru creditele în lei sunt de 4,13%, iar pentru cele în euro de 4,85%.

 

Dacă pentru creditele de locuinţe în lei plăteşti o rată lunară începând de la 500 lei (valabil pentru un împrumut de 100.000 RON, pe 25 de ani), pentru acelaşi tip de credit, dar în euro, rata lunară este cu câţiva zeci de lei în plus. Asta înseamnă că cele mai rentabile împrumuturi de locuinţe sunt în moneda naţională.

 

În ultimii 5 ani, creditele în euro s-au ieftinit şi ele, însă nu la fel de mult că cele în lei. Dobânzile medii pentru creditele în euro au scăzut de la 6,15% la 4,85%, dar cele în lei s-au înjumătăţit, de la 9-10% până la 4-4,5%.

 

Creditele în euro presupun şi un risc suplimentar, în sensul în care Banca Centrală Europeană poate modifică atât în jos, cât şi în sus, indicatorul Euribor.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.