Afla cu cat au crescut creditele restante ale companiilor

06-09-2013 / Blog credite imobiliare

Afla cu cat au crescut creditele restante ale companiilorÎn ultimele 12 luni, volumul de credite restante ale companiilor a crescut cu 35%. Astfel, sumele datorate de segmentul corporate a ajuns la 24,5 miliarde de lei, de mai bine de trei ori mai mult decât restanțele persoanelor fizice, care sunt de 7,6 miliarde de lei.

 

Creșterea de aproximativ 35% a creditelor restante ale companiilor reprezintă un motiv de îngrijorare pentru continuarea finanțărilor noi pe acest segment. De asemenea, și diferența uriașă dintre creditele restante ale companiilor și cele ale persoanelor fizice trebuie luată în calcul.

 

Creditele restante ale companiilor, în creștere și în primele șase luni din 2013

 

În primul semestru din 2013, creditele restante ale companiilor au totalizat cu 15% mai mult fata de sfarsitul lui 2012. Și creditele restante ale persoanelor fizice au fost mai mari in aceeasi perioada, cu circa 10%.

 

Motivul numărului mare de credite restante ale companiilor

 

Principalul motiv pentru creșterea numărului de credite restante ale companiilor este insolvența a tot mai multor firme. De ce se apelează la această soluție? Răspunsul este unul simplu: astfel se suspendă plata ratelor.

 

În cazul insolvențelor firmelor mari, repercusiunile pot fi foarte grave. Mulți angajați sunt concediați, lucru ce poate fi similar cu creșterea creditelor restante și pentru persoanele fizice.

 

Românii au luat mai puține credite

 

Conform celor de la Banca Națională a României, creditele acordate în țara noastră au scăzut cu peste 8% în ultimul an. La sfârșitul lunii iulie 2013 acestea erau în valoare de 221,4 miliarde de lei. De asemenea, și în comparație cu iunie 2013, creditarea s-a redus, cu aproximativ 1%.

 

La sfârșitul lunii iunie 2013, rata creditelor neperformante în România a crescut cu 0,04%. Astfel, aceasta a ajuns la 20,30%.

 

Sursa foto: e-stireazilei.ro

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.