TIOR

A fost lansat primul credit pentru legea darii in plata

A fost lansat primul credit pentru legea darii in plataCEC Bank anunţase în urmă cu câteva săptămâni că pregăteşte lansarea unui credit special pentru legea dării în plată, iar acum UniCredit pune piciorul în prag şi lansează un astfel de produs.

UniCredit Bank, instituţie aflată printre primele 5 bănci din România, a lansat un produs de creditare în lei special conceput pentru legea dării în plată. Banca oferă clienţilor 2 variante: opţiunea de cedare bun imobiliar pentru clienţii care nu au în proprietate un imobil şi pentru care avansul minim este de 25% şi opţiunea pentru clienţii care au în proprietate un imobil, caz în care avansul minim este de 35%.

În prima variantă, dobânda este de 5,01% (Robor la 3 luni şi o marjă de 3,99%), iar pentru cea de-a doua variantă dobânda este de 4,86% (Robor la 3 luni şi o marjă de 3,84%).

De asemenea, trebuie să menţionăm că UniCredit a păstrat în oferta sa creditele imobiliare în lei cu avansul standard, de 15%.

Care sunt condiţiile pentru care un client poate lua un credit special pentru legea dării în plată?

Conform site-ului UniCredit, clienţii care aleg creditele speciale pentru legea dării în plată, denumite “credite ipotecare de achiziţie cu opţiunea de cedare bun“, pot renunţa la imobilele achiziţionate şi îşi sting astfel toate obligaţiile faţă de bancă în situaţia în care înregistrează restanțe mai mari de 90 de zile de la scadenţa obligaţiilor de plata generate de: creşterea valorii ratelor (cu cel puţin 15%) ca urmare a fluctuatiei Robor/Euribor, sau reducerea semnificativă a veniturilor (cu cel puţin 15%), şomajul sau decesul împrumutatului şi îndeplineşte cumulativ condiţiile menţionate în Contractul de credit cu clauză de cedare bun (spre exemplu bunurile sunt libere de sarcini, cu excepţia celor constituite în favoarea băncii, nu fac obiectul vreunei măsuri asigurătorii sau al unui litigiu, bunurile sunt în stare bună, nedeteriorate).

*UniCredit a declarat că produsul nu este deocamdată disponibil clienților și mai poate suferi ajustări.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI