A fost aprobata scutirea de impozit la darea in plata!

29-06-2016 / Blog credite imobiliare

A fost aprobata scutirea de impozit la darea in plata!Guvernul a adoptat scutirea de impozit la prima operaţiune de dare în plată. Astfel, românii nu vor plăti nimic la transferul proprietăţii către bancă, potrivit ministrului Finanţelor, Anca Dragu.

Dacă vrei să-ţi cedezi casa către banca (în situaţia în care ai cumpărat locuinţa prin credit) nu vei mai plăti impozit pe transferul proprietăţii. Acest lucru se poate aplica doar o singură dată, practic pentru un singur credit. De asemenea, legea este valabilă şi pentru locuinţele executate silit.

Cine poate să beneficieze de scutirea de impozit la darea în plată?

“Potrivit actului normativ, beneficiar este orice persoană fizică, indiferent de calitatea pe care o are în contractul de credit şi care apelează pentru prima dată la darea în plată. Pentru orice altă solicitare de dare în plată ulterioară, se plăteşte impozitul pe transferul proprietăţii imobiliare”, menţionează Guvernul, printr-un comunicat de presă.

Modificările aduse legii au fost introduse cu ajutorul unei ordonanţe de urgenţă, ce schimbă Codul Fiscal în favoarea debitorilor.

Uniunea Naţională a Notarilor Publici va avea responsabilitatea de a ţine evidenţa persoanelor care folosesc acest beneficiu al legii dării în plată, pentru a nu fi scutiţi şi a doua oară de plata impozitelor:

“De asemenea, se înfiinţează acest registru al acestor acţiuni de darea în plată, el va fi administrat de către notari şi practic acolo se poate verifica foarte uşor în momentul în care cineva solicită să facă uz de această procedură, dacă plăteşte sau nu impozitul pe transferul proprietăţii, practic dacă a mai beneficiat de o asemenea măsură şi nu a plătit impozitul pe transferul proprietăţii”, a declarat Anca Dragu.

Important: şi cei executaţi silit scapă de plata impozitului!

După cum am menţionat mai sus, chiar şi persoanele executate silit vor fi scutite de plata impozitului la transferul locuinţei către bancă. De asemenea, dacă există cazuri în care unii debitori achită orice fel de impozit după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă aceştia pot solicita restituirea sumelor plătite.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.