TIOR

9 miliarde, plusul creditarii de locuinte in lei in 2015

9 miliarde, plusul creditarii de locuinte in lei in 20159,3 miliarde lei este volumul de credite în lei pentru locuinţe acordate românilor de-a lungul anului 2015. Astfel, stocul de credite în lei pentru populaţie s-a majorat până la 18,7 miliarde RON.

Confirmarea creşterii încrederii românilor în creditele de locuinţe în lei constă în volumul mare de vânzări al acestor împrumuturi din ultimul an. Dacă la sfârşitul lunii decembrie 2014 stocul de credite de locuinţe în lei era de 9,4 miliarde RON, după 12 luni acesta a crescut la 18,7 miliarde lei.

Avansul se datorează programului Prima Casă, care a continuat să fie motorul finanţărilor imobiliare, dar în aceaşi timp şi celelalte soluţii de creditare au prins foarte bine la public. Practic, de la lună la lună, în ultimul an volumul creditării de locuinţe în lei a fost din ce în ce mai bun.

Cine oferă cele mai ieftine credite Prima Casă?

Conform economica.net, BCR, Credit Agricole, BRD, ING Bank, CEC Bank şi Banca Transilvania au în oferte cele mai ieftine credite Prima Casă. Pentru un credit de 90.000 lei, pe o perioadă de 30 de ani de rambursare, dobânda anuală efectivă la BCR este de 3,21%, iar rata lunară ajunge la aproape 363 lei. Şi celelalte bănci menţionate mai sus oferă dobânzi anuale efective foarte scăzute, de până la 4%, iar ratele lunare sunt sub pragul de 400 lei.

Programul Prima Casă continuă în forţă în România şi în 2016. În luna ianuarie au fost acordate aproximativ 1.500 de credite Prima Casă.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI