TIOR

9 banci romanesti participa la programul APIA pentru creditarea fermierilor

9 banci romanesti participa la programul APIA pentru creditarea fermierilor9 bănci din România participă la programul APIA pentru creditarea fermierilor. Acestea au semnat o convenţie cu Fondul Naţional de Garantare, prin care acesta va garanta maximum 80% din fiecare credit.

 

CEC Bank, Banca Comercială Carpatica, BCR, Banca Transilvania, Unicredit Ţiriac Bank, Garanti Bank, OTP Bank, Piraeus Bank şi Credit Agricole vor oferi credite pentru fermieri, prin intermediul programului APIA.

 

Creditele care se vor acordă fermierilor sunt destinate finanţării capitalului de lucru. Fiecare credit va avea o valoare maximă de 90% din suma convenită în cadrul Schemei de plata unică pe suprafaţă.

 

Schema de plată unică pe suprafaţă constă în acordarea de către APIA a unei sume fixe, uniforme, pe hectar, de 120 de euro, plătibilă o dată pe an, decuplată total de producţie.

 

Dobânzile vor fi alcătuite din indicatorul ROBOR la 6 luni şi o marja de cel mult 4%. Există, de asemenea, şi un comision de garantare, care se plăteşte anual.

 

Cei care doresc să beneficieze de garanţiile Fondului trebuie să se încadreze în categoriile IMM-uri, PFA-uri, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale. Eligibili sunt cei fără dificultăţi financiare, cei care au toate documentaţiile cerute de APIA şi care nu au alte garanţii de la fonduri.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI