TIOR

3 milioane de conturi pentru creditele de consum – bilant 6 luni

3 milioane de conturi pentru creditele de consum – bilant 6 luniCreditele de consum s-au stabilizat la 3 milioane de conturi în prima jumătate a anului 2014. Rezultatele sunt încurajatoare, dacă luăm în vedere faptul că în ultimii 5 ani băncile din România şi-au pierdut circa o treime dintre clienţi.

 

Creditele de consum s-au majorat cu 370 de milioane de lei în 3 luni, ajungând la 23,4 miliarde de lei la sfârşitul lunii mai. Astfel, putem observă o stabilizare a acestora, dacă ne gândim la ultimele 6 luni. Practic, stocul de credite de consum a ajuns la 3 milioane de conturi. Creşterea vânzărilor de credite în moneda naţională a fost posibilă datorită reducerilor de dobândă şi sporirii interesului pentru împrumuturi a populaţiei.

 

La ce să ne aşteptăm în continuare?

 

Până la sfârşitul anului 2014, ar trebui să ne aşteptăm la o accelerare în continuare a creditării în lei, şi pe segmentul de nevoi personale. Unul dintre motivele care susţin afirmaţia de mai sus, a analiştilor economici este dat de către majorarea salariilor, ce-i drept nu cu foarte mult. Creditele în lei vor putea creşte, în aceste circumstanţe, şi cu 2 cifre, până la sfârşitul anului, mai cred analiștii economici.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI