3 milioane de conturi pentru creditele de consum – bilant 6 luni

08-07-2014 / Blog credite imobiliare

3 milioane de conturi pentru creditele de consum – bilant 6 luniCreditele de consum s-au stabilizat la 3 milioane de conturi în prima jumătate a anului 2014. Rezultatele sunt încurajatoare, dacă luăm în vedere faptul că în ultimii 5 ani băncile din România şi-au pierdut circa o treime dintre clienţi.

 

Creditele de consum s-au majorat cu 370 de milioane de lei în 3 luni, ajungând la 23,4 miliarde de lei la sfârşitul lunii mai. Astfel, putem observă o stabilizare a acestora, dacă ne gândim la ultimele 6 luni. Practic, stocul de credite de consum a ajuns la 3 milioane de conturi. Creşterea vânzărilor de credite în moneda naţională a fost posibilă datorită reducerilor de dobândă şi sporirii interesului pentru împrumuturi a populaţiei.

 

La ce să ne aşteptăm în continuare?

 

Până la sfârşitul anului 2014, ar trebui să ne aşteptăm la o accelerare în continuare a creditării în lei, şi pe segmentul de nevoi personale. Unul dintre motivele care susţin afirmaţia de mai sus, a analiştilor economici este dat de către majorarea salariilor, ce-i drept nu cu foarte mult. Creditele în lei vor putea creşte, în aceste circumstanţe, şi cu 2 cifre, până la sfârşitul anului, mai cred analiștii economici.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.