TIOR

2014, anul aniversarilor din sistemul bancar romanesc

2014, anul aniversarilor din sistemul bancar romanesc2014 este anul aniversărilor din sistemul bancar românesc. ING, Alpha Bank şi Banca Transilvania împlinesc 20 de ani de la începerea activităţii pe piaţa de la noi. Porsche Bank şi OTP Bank sărbătoresc 10 ani în România.

 

20 de ani de la înfiinţare se împlinesc în 2014 şi pentru Nextebank, ce purta în urmă cu 2 decenii numele de Romexterra. Nextebank a fost preluată în urmă cu peste 7 ani de către maghiarii de la MKB. Atât Nextebank, cât şi Alpha Bank sărbătoresc 20 de ani de activitate în România pe data de 2 martie 2014.

 

Trei bănci dintre cele mai de succes instituţii financiare din ţara noastră, Alpha Bank, ING Bank şi Banca Transilvania au motive de sărbătoare în 2014 deoarece împlinesc 20 de ani de la intrarea pe piaţa din România. ING Bank va sărbători şi un deceniu de activitate pe segmentul de retail (persoane fizice). Banca Transilvania a avut rezultate foarte bune în anul 2013 pe segmentul creditării, mărindu-și considerabil cota de piață în țara noastră. BT are printre cele mai bune oferte Prima Casă, pentru achiziția de apartamente noi.

 

De asemenea, Porsche Bank, singura bancă de nişă din România specializată pe finanţări din domeniul auto împlineşte tot 10 ani pe piaţă din România, la fel ca şi maghiarii de la OTP Bank, care şi-au început activitatea din România prin preluarea în anul 2004 a RoBank.

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI