TIOR

20% dintre creditele romanilor sunt pentru cumpararea de locuinte

20% dintre creditele romanilor sunt pentru cumpararea de locuinteAdrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarat pentru un post de televiziune ca circa 20% dintre creditele pe care le-au luat românii au fost pentru cumpărarea de locuințe. Restul de 80% au fost credite de consum.

 

250.000 de români și-au facut un credit pentru a cumpăra o casă sau un apartament

 

Potrivit lui Adrian Vasilescu, peste șapte milioane de români au luat un credit în România. Dintre aceștia, 250.000 au ales un împrumut pentru o locuință. Procentual, aproximativ 20% dintre creditele românilor au fost pentru achiziția de case și apartamente.

 

Pentru viitor însă, previziunile sunt mai optimiste. Scăderea dobânzii de politică monetară până la 4,25% și reducerile ROBOR-ului la 3 și 6 luni până la minime istorice reprezintă imbolduri foarte mari pentru bănci, care vor fi nevoite să scadă dobânzile la creditele în lei. Astfel, românii vor fi încurajați să ia împrumuturi chiar si pentru locuințe, avand parte de oferte mai bune decât în prezent.

 

Creditarea întreprinderilor aduce bani și populației

 

Adrian Vasilescu este de părere că măsurile de spirjinire a creditării întreprinderilor mici și mijlocii vor ajuta și populația, întrucât surse de venit ajung și către aceasta, în mod indirect.

 

'Nu vedem o trecere rapidă la creditarea populației. E normal să se dea credite către întreprinderile mici și mijlocii (IMM), astfel încât banii să ajungă la populație pe căi ocolite', a declarat Vasilescu.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI