TIOR

20 de banci vor oferi credite de 4 miliarde de lei pentru IMM-uri

20 de banci vor oferi credite de 4 miliarde de lei pentru IMM-uri20 de bănci din România vor primi garanţii  de 2 miliarde de lei pentru a acorda credite IMM-urilor, în cadrul celui mai nou program lansat de Ministerul Finanţelor. În total, băncile solicitaseră garanţii totale de 3 miliarde de lei, însă cum plafonul era stabilit la doar 2 miliarde de lei acestea vor primi doar două treimi din sumele cerute.

 

Peste 6.000 de IMM-uri vor putea beneficia de garanţii de până la 2 miliarde de lei, în cadrul celui mai nou program al Ministerului Finanţelor. Acesta este similar cu Prima Casă pentru persoane fizice.

 

Dobânzile pe care firmele trebuie să le plătească sunt de circa 6% pe an, iar fiecare instituţie poate primi un împrumut de maximum 5 milioane de lei. Majoritatea băncilor importante din România vor participa la program, cu excepţia Raiffeisen.

 

Deoarece creditele sunt garante în proporţie de 50% de către Stat, se vor putea acords în total împrumuturi de 4 miliarde de lei pentru finanţarea capitalului de lucru al IMM-urilor.

 

Creditele pot fi contractate doar de către firmele cu cifre de afaceri mai mici de 50 de milioane de euro, care au o vechime pe piaţă de minimum 3 ani şi cu profit operaţional realizat în ultimii 2 ani.

 

Noul program de creditare pentru IMM-uri a fost implementat ca urmare a sondajelor BNR de anul trecut, care arătau că doar o treime dintre instituţiile medii şi mijlocii din România s-au împrumutat în 2013 de la bănci.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI