TIOR

11 este numarul magic – vanzarile de credite noi, la noi culmi

11 este numarul magic – vanzarile de credite noi, la noi culmiBăncile din România au vândut de 11 ori mai multe credite noi în euro în luna septembrie 2015, faţă de august. 147 milioane euro este suma la care au ajuns vânzările de credite de retail în euro în prima lună de toamnă, în comparaţie cu doar 14 milioane euro în ultima lună de vară!

 

Record pentru ultimii 4 ani în sistemul bancar românesc – creditele noi de retail în euro s-au vândut ca pâinea caldă în septembrie 2015, astfel că vânzările au fost de peste 11 ori mai bune faţă de august! De la doar 14 milioane euro, românii au cumpărat credite noi în euro în valoare de 147 milioane euro. De asemenea, dobânda medie de doar 4,6% (cu aproape un procent mai mică decât la începutul anului 2015) a contribuit la creşterea vânzărilor.

 

Cum se explică această creştere neaşteptată?

 

Recentele campanii ale BCR şi Volksbank, prin care persoanele cu credite vechi pot opta pentru soluţii noi, care le reduc foarte mult ratele (în cazul BCR) şi prin care s-au putut converti creditele din franci elveţieni în euro (în cazul Volksbank), au fost principalele motoare ale accelerării uriaşe pentru creditarea în euro.

 

Vânzările de credite de retail în lei au rămas stabile între lunile august şi septembrie, la 2,2 miliarde RON.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI