Cartierul Tamisa

Walnut Residence

Walnut ResidenceWalnut Residence este o casă în Venice, California, o comunitate aflată la malul marii caracterizată prin loturi mici, un amestec eclectic de arhitectură şi un amestec unic de personalitate.

 

Deşi suprafaţa mică a lotului şi un arbore existent au constrâns posibilităţile de organizare a casei, conexiunea la comunitate, nevoia de intimitate şi securitate, precum şi interesul pentru iluminatul natural au oferit posibilităţi infinite.

 

Reşedinţa de familie se bazează pe cadrul existent şi contextul de inspiraţie, corelarea şi reinterpretarea terenului prin eliminarea unor copaci existenţi făcând parte din procesului de construcţie. Diametrul trunchiului de pin este o caracteristică dominantă a sitului şi de aici pleacă întregul concept. Deoarece eliminarea nu a fost o opţiune pentru clienţi, au fost organizate părţi ale casei în jurul locaţiei copacului; în apropierea limitei de spate şi practic în mijloc. Această organizare a maximizat metrii pătraţi locuibili din casă în timp ce s-a minimizat riscul de deteriorare a arborelui.

 

În realitate, planul casei este destul de simplu iar opţiunile şi explorarea oportunităţilor a oferit o expresie dinamică a gustului şi caracterului clientului, precum şi calităţile sculpturale ale arhitecturi.

 

Elemente de program dense, cum ar fi garajul cu depozitare adiacentă şi casă scării sunt grupate spre partea din faţă a casei şi sprijină un mix organic de spaţii cum sunt dormitorul şi baia de mai sus. Această analogie se repetă prin reutilizarea materialelor naturale, cum ar fi lemnul, sticla şi perforațiile circulare. Zona de living, dining şi bucătărie sunt spaţii organizate într-un aranjament deschis la nivelul inferior şi sunt înconjurate uşi culisante din sticlă şi luminatoare pe trei lături. Spaţial această zonă reprezintă zona deschisă sub copertine tipice şi oferă, de asemenea, un punct de vedere unic pentru a vizualiza cadrul natural.

 

Deoarece dormitoarele şi băile sunt singură funcţiune situată la nivelul superior, intimitatea a fost o preocupare principala. Utilizarea densă a ecranului perforat optimizează iluminarea naturală a zilei pe partea de nord şi de est a faţadelor prin atenuarea solară de la sud şi vest. De asemenea se permit vederi ample afară, însă totodată, zone intime înăuntru.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI
COD UNIC: ELV03XGFRA12