Vizualizari 3D pentru amenajari apartament

08-06-2014 / Blog arhitectura

Vizualizari 3D pentru amenajari apartamentŞi a venit vara! Pe lângă planurile de concedii, începem să ne facem planuri pentru casă, fie că începem să construim, fie că reamenajăm, în orice caz, toate astea au legătură cu zgomot de bormaşini de dimineaţă până la lăsarea serii, praf, gălăgie, şi speranţa că în toamnă avem un cămin primitor, pe placul nostru.

 

Ei bine, cum facem să ne dăm seama dacă ideile noastre sunt bune? Dacă totul se îmbină aşa cum ne-am gândit? Poate este mai dificil pentru un consummator oarecare, o familie care îşi construieşte şi amenajează un cămin, şi mai facil pentru firmele de construcţii să vizualizeze lucrurile acestea. Însă ele sunt din ce în ce mai accesibile.

 

Cum să faceţi asta? Apelaţi la un studio de grafică 3d care face vizualizări. Că subsemnata par example. Şi cum cizmarul este mereu fără cizme, recunosc că încă nu am reuşit să îmi termin design-ul pentru propria locuinţă.

 

Însă am început vizualizările pentru un apartament de circa 70 mp, cu o împărţire nu foarte bună structural. Şi atunci, am vrut să va prezint un studiu de caz împărţit în 3 etape:

 

1. Dormitor

 

2. Living +hol

 

3. Bucătărie

 

Am început cu dormitorul din simplul motiv că era cea mai mică şi cel mai greu de mobilat camera, în speranţa că vom impune o amprenta şi un stil unitar întregului cămin.

 

Foto prezentate sunt vizualizări 3d din diverse perspective ale camerei. Ideea întregului apartament de 2 camere, este pentru un cuplu. Fără copii, un cuplu modern, care petrece puţin timp în apartament, dar acel timp trebuie să fie unul de calitate. Având în vedere că spaţiul este mic, şi că sertarele şi accesoriile de mobilier pentru depozitare trebuie să fie dacă nu minimaliste, atunci invizibile, dar foarte uşor de accesat şi utilizat, vom crea un spaţiu compact de depozitare şi atât. Fără alte sertare, nişe sau accesorii. Nici măcar măsuţă de televizor.

 

Deasemenea, bugetul trebuie să fie minim, sunt excluse texturile complexe pe pereţi, inserţii preţioase. Singura investiţie majoră este în mobilier şi ceva opere vizuale moderne.

 

De subliniat este că atunci când bugetul nu permite şi amenajarea pereţilor cu diverse materiale sau accesorii, atmosfera se crează din lumini. Şi ele vor face ca cele mai banale texturi sau lavabile de pe pereţi să arate“de milioane”.

 

Arch. viz Bianca Neagu

 

E-mail: bianca.neagu@premiumrush.ro

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.