TIOR

Vila Oromolu, din Piata Victoriei, va fi renovata

Vila Oromolu, din Piata Victoriei, va fi renovataNEPI, dezvoltatorul unei clădiri de birouri pe terenul vilei istorice Oromolu, din Piaţa Victoriei, se va ocupa şi de renovarea monumentului istoric din centrul Bucureştiului. Până la jumătatea anului 2016, ambele proiecte trebuie finalizate.

 

Vila Oromolu, construită cu o arhitectură în stil neoclasic în prima parte a secolului al XX-lea şi afectată de un incendiu în urmă cu câţiva ani, va fi renovată de către dezvoltatorul NEPI. Acesta va construi şi o clădire de spaţii birouri pe terenul monumentului istoric.

 

Clădirea de birouri va avea 3 etaje, cu faţada din sticlă curbată, în formă literei L. Imobilul va înconjura Vila Oromolu pe 2 lături, iar cele 2 proiecte vor fi despărţite printr-o zonă pietonală. Întregul proiect va avea o suprafaţă de 4.500 mp, inclusiv o parcare la subteran, pe 3 nivele. Arhitectul-şef desemnat este Dorin Ştefan, unul dintre cei mai cunoscuţi din ţară.

 

Despre vila Oromolu

 

Vila Oromolu a fost construită între anii 1926-1927, sub îndrumarea arhitectului Petre Antonescu, care a mai realizat planurile pentru Arcul de Triumf, Primăria Capitalei, Facultatea de Drept sau Palatul Kretzulescu. Monumentul istoric a fost reşedinţa guvernatorului BNR, Mihai Oromolu.

 

După moartea acestuia, vila a devenit proprietatea protocolului de stat. Abia în anul 2004, moştenitorii guvernatorului BNR au devenit posesorii vilei.

 

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI