TIOR

Travel Center

Travel CenterVästerås Travel Center este un nou pol de transport pentru trenuri, autobuze, taxiuri, biciclete și pietoni în inima orasului Västerås - unul dintre cele mai mari orașe din Suedia.

 

Sub acest adăpost , stațiile de autobuz și pistele pentru biciclete vor fi amestecate cu zone pietonale dispuse în jurul unor poduri aflate la fiecare capăt al stației.

 

Acoperind o suprafata de 12.000 de metri pătrați prin finalizarea noii constructii - Travel Center Västerås devine unul dintre cele mai asteptate proiecte publice din Suedia de arhitecți, critici și de publicul suedez.

 

Scopul designului este destul de simplu și clar, să reconecteze cele două părți ale orașului împărțit de către stația de cale ferată. Stația feroviara existenta împarte in prezent Västerås - cu șine de tren intersectate, în diferite cartiere orașul mai degrabă decât asocierea acestora împreună. Restaurante, cafenele, locuri de parcare de biciclete , de vânzare cu amănuntul și alte facilități sunt organizate împreună cu trenul, autobuzul și traficul auto pentru a sprijini libera circulație a vieții publice prin construirea din afară spre oraș in apropierea lacului Mälaren.

 

Noul pol de interes Travel Center va face legătura între zone de pe fiecare parte a liniilor și unește infrastructura orașului sub un singur acoperiș plutitor. "Proiectul face parte dintr-un proiect mai mare a guvernului suedez pentru a reconecta centrele de transport din oraș, numit" 3B – Dincolo de bariere " Planul de dezvoltare urbană pe termen lung este unul ambițios prin care se va reconecta o zonă mare părăsită a orașului.

 

Designul constă dintr-o structura tip foaie ușor ridicată de la cele patru colțuri, adăpostind funcțiunile gării, poziționate alături de calea ferată. Acestea sunt poziționate în acest fel, în conformitate cu fluxul de utilizatori, deoarece este de preferat decât să devină un nod de infrastructură pentru transportul public, noul Västerås Travel Center sa fie modelat de fluxul de persoane și viața publică, transformând necesitățile de infrastructură în oportunități de interacțiune socială.

 

Firma este cunoscuta pentru avantgarda abordării moderniste și caută să remodeleze reputația sectorului arhitectural al mișcării la unul destul de prietenos. Firma este, fără îndoială, una dintre cele mai populare firme din scena arhitecturală de astăzi, și este nava amiral a arhitecturii post-moderniste daneze.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI