Tot ce trebuie sa stii despre casa minimalista

16-07-2013 / Blog arhitectura

Tot ce trebuie sa stii despre casa minimalistaConceptul de casă minimalistă este o temă arhitecturală care pleacă de la nevoia primordială de a te adăposti. Casele mici vin în toate formele, mărimile și formele, dar se concentrează pe spații mai mici, prin care se simplifică și modul de viață, economisind din timpul necesar întreținerii.

 

Datorită dimensiunilor lor, adesea în strânsă legătură cu bugetul, casele minimaliste utilizează un sistem simplu, cu o structură lejeră, în general constituită din cadre de lemn sau dintr-o fină structură metalică, facilitând construcția pe terenuri izolate sau inaccesibile.

 

Pe plan formal, casa minimalistă se sprijină pe un concept extrem de rațional, formele ortogonale fiind ideale. 

 

La interior, pentru a optimiza spațiul utilizabil, se folosesc sisteme ingenioase, sub forma meselor pliante, a paturilor mezanin, a spațiilor de depozitare eficiente. Se elimină pe cât posibil pereții pentru a favoriza spațiile open space polivalente.

               

Tot ce trebuie sa stii despre casa minimalistaUn minimalism acasă este mai puțin stresant. Dezordinea este o formă de distragere a atenției vizuale, iar o casă minimalistă induce o stare de calm. De asemenea, este mult mai atrăgătoare. Arhitectura minimalistă nu utilizează ornamente, se orientează către materiale primare de calitate, în defavoarea elementelor de mobilier voluminoase.  

 

Conceputul construcțiilor minimaliste este "dezbrăcarea" până la minim lăsând  numai pereții, spațiile vitrate simple, mari și un acoperiș. O construcție de acest tip conferă utilizatorului un spațiu deosebit de versatil,fără decorații opulente și o funcționalitate spațială deosebită.

 

Toate aceste concepte se traduc în dezvoltarea unor încăperi generoase vizual, prin fuzionarea diverselor încăperi. Astfel spațiul destinat bucătăriei se deschide sau face parte integrantă din camera de zi, locul de masă capătă și rolul unui spațiu de lucru ocazional. Acestea sunt doar câteva exemple de maximizare a spațiilor, care, chiar dacă sunt mici în suprafață, contribuie la o deschidere și eliberare a suprafeței din locuință.

 

Casele minimaliste în particular au devenit foarte populare și datorită diferiților factori sociali, astfel acestea devin nu doar locuri de adăpost și recreere, ci și spații de lucru și divertisment.

 

Tot ce trebuie sa stii despre casa minimalistaDin punct de vedere economic, construcțiile minimaliste au costuri relativ mai mici decat casele tradiționale, în primul rând datorită spațiilor mult mai mici, cât și datorită faptului că încăperile fuzionează între ele. Prin urmare, numărul de camere necesar se reduce, dispar spațiile anexe, gen holuri, care în mod normal fac legătura între încăperi. Amenajările interioare la o  construcție minimalistă urmăresc conceptele de bază, în sensul că se refuză decorația inutilă și întreaga amenajare se mulează în funcție de utilizator și nevoilor sale.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Site: www.berindei.ro

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.