TIOR

Tipuri de locuinte neobisnuite

Tipuri de locuinte neobisnuiteDe-a lungul timpului, arhitecții din lumea întreagă s-au întrecut în construcția de locuințe care mai de care mai neobișnuite. Iată câteva exemple.

 

Locuinţa din copac

 

Casa din copac este o platformă sau construcţie în jurul trunchiului unui copac matur. Desigur, există numeroase tehnici pentru a fixa structura de copac care caută să minimizeze deteriorarea copacului. În general se folosesc stâlpi de suport (piloni) pentru ameliorarea greutăţii pe o altitudine mai mică sau direct pe pământ.

 

Uimitoarele case construite în copaci nu mai sunt doar un amuzament pentru copiii, de fapt unele sunt atât de bine realizate, până la cel mai mic detaliu, încât pot concura cu locuinţele normale. Inovaţia şi artisticul investite în aceste case în copaci le ridică de la statutul de escapade la minuni arhitecturale.

 

Căsuţa din copac poate fi şi o destinaţie foarte bună de vacanţă rustică, în timp ce altele pot fi adevărate escapade de lux.

 

Locuinţa lacustră

 

În general contrucțiile de acest tip sunt realizate pe stâlpi ce coboară mai mulţi metri sub pământ până ce ating cota terenului bun de fundare, iar hidroizolaţia este un element obligatoriu pentru rezistenţa în timp a construcţiei.

 

Poate fi de neimaginat să locuieşti într-o locuinţa pe apă, mai ales pentru cineva care nu concepe o casă fără o fundaţie solidă, însă în multe colţuri ale lumii oamenii au avut această viziune şi locuiesc în case plutitoare fixate pe piloni deasupra apei.

 

Casele pe apă nu arată că nişte ambarcaţiuni, unele au etaje, scări interioare şi dotări tehnice deosebite, pereţii pot fi din sticlă pentru a creea senzaţia de spaţiu, iar în funcţie de intimitatea dorită gradul de transparenţă se poate regla.


Locuinţa mobilă, numită de asemenea, remorca-casă, rulota statică sau caravana este o structura din prefabricate, construită pe un şasiu fix. Utilizată ca locuinţă permanentă, pentru vacanţă sau de cazare temporară, aceasta esta lăsată de multe ori permanent sau provizoriu într-un singur loc, dar poate fi mutată.

 

Acestea reprezintă un loc de evadare din mediul urban şi realitatea cotidiană, departe de lumea dezlănţuită, oferind bucurie şi linişte, alături de cei dragi, în mijlocul naturii.

 

Oferă un grad ridicat de confort, sunt amenajate cu gust, moderne, extrem de funcţionale şi spaţioase şi nu înseamnă întotdeauna compromisuri şi spaţii mici.

 

Casa Mobilă este fixată pe două axe rigide cu patru roţi, această configuraţie asigurându-i mobilitate în cazul în care se impune repozitonarea. O casă mobilă este astfel configurată încât să se poată conecta uşor la sistemul de apă, canalizare şi curent prin intermediul racordurilor din dotare.

 

Chiar şi în domeniul hotelier se foloseşte acest gen de cazare care se orientează asupra naturii şi al camerelor lipsite de etichetă, dar bogate în confort vizual.

 

Arhitect & Urbanist DiplomatAuditor energetic pentru cladiriSite: www.berindei.ro

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI