TIOR

The Interlace - cladirea anului 2015

The Interlace - cladirea anului 2015The Interlace – Clădirea anului 2015, prezintă cele mai bune condiţii de viaţă urbană, prin îmbinarea perfectă între localizare, natură, spaţiu, arte şi comunitate. Ansamblul este amplasat într-o centură verde, iar în imediata vecinătate există o serie de facilităţi pentru stilul de viaţă, oferind o deosebită calitate vieţii.

 

Proiectat de Ole Scheeren, partener al AMN, îmbinarea adoptă o nouă tipologie rezidenţială care va sparge barierele standardizate a clădirilor de locuinţe din Singapore. Complexul pe scară largă are o abordare expansivă şi interconectată pentru a trăi prin spaţii comune, integrate în spaţiu verde înconjurător.

 

Amplasamentul se află într-un decor idilic pe dealul Ridges Sud, un coridor verde de 10 km cunoscut sub numele de centura verde a oraşului Singapore. Un element cheie îl reprezintă împrejurimile verzi, cu parcuri şi alte atracţii naturale în apropiere. Proiectul a primit cele mai înalte onoruri acordate de Festivalul Mondial de Arhitectură, încă de la începuturile sale, în 2008.

 

Din cele 31 de categorii de premii pentru care aproximativ 200 de proiecte din întreaga lume au concurat a câştigat clădirea anului. În acest an în cadrul festivalului au ales Singapore "Interlace", cu Buro Ole Scheeren că arhitect şef.

 

Este o dezvoltare rezidenţială ingenioasă proiectată pe un sit de opt hectare şi reprezintă un exemplu demn de-studiu de locuinţe stivuite, oferind apartamente de diferite dimensiuni cu o cantitate mare de spaţii verzi şi de amenajare a teritoriului.

 

Proiectul prezintă o reţea de blocuri interconectate, 31 la număr, cu câte şase etaje fiecare, şi aranjate într-o formă hexagonală, pentru a formă opt curţi mari, clădirea fiind cunoscută alternativ ca "Satul Vertical".

 

Clădirile integrează zone verzi care echivalează cu aproximativ 112 % din dimensiunea sit-ului de dezvoltare. Dezvoltarea este presărată cu curţi, zone comune, grădini şi corpuril de apă care se extind în spaţiul de locuit în aer liber pentru toţi rezidenţii săi, creând un stil de viaţă mult dincolo de aşteptări. Cele opt grădini tematice participa la confortul urban împărţind zona într-o piaţă urbană, teatru în aer liber, water park, spa valley, terasă cascadă şi zona de joacă pentru copii – play hills. Fiecare dintre cele opt curţi au o identitate amenajată individuală definind conceptul integului proiect, formând diferite puncte de interes major.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI