TIOR

Spa La Romana

Spa La RomanaProiectul Spa la Romana, realizat de Isaac Peral Codina în 2012, se află la doar 30 de minute distanţă de Costa Blanca, la 30 de kilometri de zonele viticole Yecla şi Jumilla. Hotelul din Alicante oferă cazare într-o zona rurală, cu caracter special de paradis relaxant având o piscină, spa, precum şi un restaurant cu o selecţie completă de vinuri locale. Hotelul poate organiza activităţi diferite cum ar fi vizite la fabricile de vin din apropiere, trasee de călărie, golf şi drumeţii, fiind locul perfect pentru a descoperi cultura, natura şi gastronomia locală.

Clădirea Spa la Romana a fost construită cu piatră locală, cum ar fi marmura Rojo Alicante, ce te îmbie în interior, auster, dar confortabil, oferind o experienţă senzorială de apă şi lumină.

Lumina moale din interior intră prin fisurile din marmură oferind un spaţiu interior atractiv, ce comunică cu exteriorul doar prin caneluri. Plafonul de beton, finisat cu textura formelor de lemn, în care se reflectă apa, se deschide prin mai multe lucarne. În acest fel, iluminarea este zenitală, transformând lumina naturală în culori calde cu nuanţe portocalii, ce introduce vizitatorul într-un mediu relaxant. Sistemul de iluminat este natural, iluminarea artificială fiind necesară doar în timpul nopţii. Iluminatul natural din toate spaţiile este rezolvat de faţada peretelui de sticlă, unde lumina se va filtra prin zăbrele care previn lumina soarelui pentru să intră direct în spaţiul interior. Spaţiile au ventilare transversală şi dezumidificare pentru a oferi un confort hidrotermal.

Impactul ecologic al clădirii este foarte mic. Energia din panourile solare încălzeşte apa din piscină şi în spa de interior. Piatra de marmură este un material receptiv excelent, care păstrează un spaţiu cald în timpul iernii pentru mai multe ore, peste noapte chiar. Toate materialele de construcţie folosite sunt naturale (piatră, fier şi lemn), iar acestea sunt tipice pentru zonă, reinterpretând o arhitectură vernaculară şi o formă lirică ce alimentează arhitectura modernă cu tradiţia zonei.

arh. Madalina Berindei

Arhitect & Urbanist Diplomat

Auditor energetic pentru cladiri

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI