Cartierul Tamisa

Renzo Piano Building Workshop

Renzo Piano Building WorkshopRenzo Piano Building Workshop este un proiect aparte, care este în prezent în construcție și este așteptat să fie finalizat în curând.

 

Această "creatură organică" este situată în curtea unui bloc, în care se află un complex de clădiri istorice din perioada Hausmann. Această structură găzduiește sediul Fundației Jerôme Seydoux-Pathé, o fundație dedicată conservarii istoriei companiei filmului francez Pathé și pentru a promova cinematografia. Cei 839 de metri pătrați - sediul central se află în al 13-lea arondisment din Paris și construcția lor a fost finalizata în septembrie 2014.


Această construcție de arhitectura în formă de ou simbolizează curaj în încercarea proiectantiilor ca vizionari creativi si designeri care leagă trecutul cu prezentul și viitorul prin creațiile fizice. Acest simbol este o invazie clară a unei viziuni futuriste realizate printr-un complex istoric urban. O invazie de percepție, scară, opinii și de patrimoniu, care nu este neapărat negativă. Acesta reprezintă un model pentru viziuni și idei de viitor care se ocupă cu contextele fizice și sociale complexe. Utilizarea inteligentă a sit-ului include o intrare principală în fațadele restaurate și conservate de-a lungul Avenue des Gobelins unde se regăsesc caracteristicile sculpturi de Auguste Rodin. Această clădire din piatră nu este doar un punct de reper istoric, dar reprezintă de asemenea, o pictogramă și simbol pentru zona Gobelins de la Paris.

 

Structura este susținută si pare a fi atașata la clădirile din jur, la patru puncte formate din articulații complexe. Structura arhitecturală este ușor stralucitoare pe timp de noapte pentru a da o senzatie publică confortabila perceputa de la nivelul strazii. Atelierul de lucru condus de Renzo Piano a declarat că proiectul s-a conceput în jurul valorii de cerințele și restricțiilor sit-ului său. Mai mult decât atât, acesta respectă sit-ul și relația acestuia cu restul clădirilor, prin îmbunătățirea accesului acestora la lumină naturală și ventilație mai bună. Proiectul include, de asemenea, un spațiu grădină în partea din spate accesibil publicului.


Structura geometrică complicată este susținută de numeroase arcuri de lemn laminat și o construcție de oțel secundar care suprapune carcasa exterioară a acestuia în formă de panouri duble de sticlă curbate care să permită suficient lumina soarelui pentru a ajunge la spatiile de birouri ale Fundației. Cladirea cuprinde birourile fundatiei, spațiile expoziții temporare și arhiva Pathé. Subsolul este ocupat de un cinematograf de 70 de locuri si este înconjurat de o grădină verde. Circulațiile interioare sunt administrate printr-un sistem de bază care constă in poduri la niveluri mai mici și o scară în spirală care leagă etajele superioare.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI